ua en ru

Єпіфаній спростував наявність розколу в ПЦУ

Єпіфаній спростував наявність розколу в ПЦУ Фото: Епіфаній (РБК-Україна)

Єпіфаній розкритикував Філарета за заяву про УПЦ Київського патріархату

На сьогодні в Православній церкві України (ПЦУ) немає ніякого розколу. Про це в ході візиту до Маріуполя заявив предстоятель ПЦУ Епіфаній, передає прес-служба церкви.

Зокрема, Епіфаній зазначив, що церковного розколу "немає і не буде".

"Кожен ієрарх має певні думки, але ми повинні спільно будувати майбутнє єдиної помісної Української Православної Церкви", - підкреслив він.

Також відповідаючи на питання про публічні заяви Філарета, він зазначив, що почесного патріарха шанують, але не згодні з його висловлюваннями про можливе відновлення УПЦ Київського патріархату.

"Зараз, фактично і юридично, в Україні не існує таких структур Українська православна церква Київського патріархату і Українська автокефальна православна церква, тому що ми об'єдналися і ці колишні структури увійшли до єдиної Церкви, виконавши свою історичну місію", - додав Єпіфаній.

Зазначимо, сьогодні у Володимирському соборі в Києві відбулося молитовне святкування, яке опинилося в центрі скандалу після інформації про наміри Філарета відновити діяльність УПЦ Київського патріархату. Зокрема, єпископи ПЦУ отримали запрошення на бланках УПЦ КП, а Філарет заявив, що може відновити Київський патріархат.

Нагадаємо, раніше Епіфаній заявив, що не виключає можливості об'єднання з Українською греко-католицькою церквою.