ua en ru

Епідемія грипу почалася в Дніпропетровській області

Епідемія грипу почалася в Дніпропетровській області Фото: епідемія грипу почалася в Дніпропетровській області

Епідемічний поріг по області перевищений в 2,1 рази

Епідемія грипу почалася в Дніпропетровській області. Про це повідомив начальник головного управління СЕС України в Дніпропетровській області, головний санітарний лікар Андрій Кондратьєв, передає "Днепр вечерний".

"Станом на 25 січня показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 88,14%. Таким чином, епідемічний поріг по області перевищений у 2,1 рази, що свідчить про початок епідемії грипу", - заявив Кондратьєв.

Як повідомляється, минулого тижня на грип та ГРВІ захворіло 29 250 тисяч осіб, що вдвічі більше, ніж тиждень тому (14,5 тисяч осіб). Крім того, за даними вірусологічної лабораторії Дніпропетровського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України" на території області циркулює вірус грипу А/H1N1 - пандемічний.

"З 22 січня вірус виділений у 32 хворих. У той же час, за інформацією департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради, в цілому на сьогодні епідемічний поріг по грипу та ГРВІ в самому обласному центрі не перевищений", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за останню добу у Дніпропетровську до лікарів звернулися 1 тисяча 333 людини, з них близько 700 дорослих і понад 600 дітей у віці до 18 років.

Всього в лікарні з ГРВІ за тиждень госпіталізовано 102 особи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Житомирській області почалася епідемія грипу.