ua en ru

Екс-нардеп Лозінський був звільнений незаконно, - прокуратура

Екс-нардеп Лозінський був звільнений незаконно, - прокуратура Екс-нардеп Віктор Лозінський

Головна військова прокуратура завершила досудове розслідування за фактом незаконного звільнення колишнього народного депутата України від "Блоку Юлії Тимошенко" Віктором Лозінського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що голова Бориспільського міськрайонного суду Київської області 03 червня 2014 року постановив завідомо неправосудне рішення, яким незаконно звільнений від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі Ст. Лозінського", - йдеться в повідомленні.

Як заявляється, вказаний суддя вчинив злочин при пособництві першого заступника прокурора Київської області та начальника відділу прокуратури Київської області, які умисно не внесли апеляційну скаргу на це завідомо неправосудне судове рішення.

Під час досудового розслідування повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення завідомо неправосудного рішення) голови Бориспільського міськрайонного суду.

Колишньому першому заступнику прокурора Київської області повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 375; ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 361; ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366; ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366; ч. 2 ст. 383 КК України (пособництво шляхом усунення перешкод у винесенні завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки; організація несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи, що призвело до підробки інформації; організація складання та видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа; організація, підбурювання службової особи до складання і видачу завідомо неправдивого офіційного документа; завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення).

В даний час підозрюваним повідомлено про завершення слідства та надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

Зазначимо, що колишній народний депутат Лозінського був засуджений за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого ч. 1 ст. 296, ч. 1 ст. 122 і ч. 2 ст. 121 КК України.

Нагадаємо, 20 квітня 2011 р. Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.

У червні 2014 р. екс-нардеп Лозінський вийшов з ув'язнення.

Проте вже 16 червня Апеляційний суд Київської області відкрив провадження за апеляційною скаргою прокуратури на рішення Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко Віктора Лозинського за станом здоров'я.

24 червня 2014 р. Апеляційний суд залишив екс-нардепа Лозінського в ув'язненні.

А у вересні 2014 р. суд взяв під варту працівника прокуратури, причетного до звільнення екс-нардепа Лозінського.