ua en ru

Екс-главі Мін'юсту Лавриновичу сьогодні оголосили про підозру, - ГПУ

Екс-главі Мін'юсту Лавриновичу сьогодні оголосили про підозру, - ГПУ Фото: Олександр Лавринович

Лавриновича підозрюють в розтраті державних коштів

Колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу сьогодні, 30 липня 2015 року, оголосили про підозру у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах. Про це на брифінгу повідомив начальник другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) Ігор Слободяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні, 30 липня 2015 року, заступник генерального прокурора Столярчук Юрій Васильович повідомив про підозру колишньому міністру юстиції Лавриновичу Олександру Володимировичу за вчинення злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу України, а саме у вчиненні розтрати державних коштів в особливо великих розмірах", - повідомив він.

За даними ГПУ, навесні 2013 року Лавринович спільно з його заступником підписали з юридичною фірмою "Скаден" закордонної договір на проведення наукових досліджень і за 8,5 млн грн закупили висновок дослідний компанії, який не був фактично використаний під час розгляду справи в Європейському суді.

"Оскільки на той час, коли держава Україна отримала цей висновок, вже рішення Європейського суду у справі Тимошенко було винесено. І більше того, не було ніякої юридичної можливості використовувати цей висновок. Таким чином було придбано дослідження, яке не було необхідно для відстоювання позиції України в Європейському суді. Ніяких пояснень, у зв'язку з чим це було придбано, сторона захисту не надала", - сказав він.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що Генеральна прокуратура України повідомила екс-міністру юстиції України Олександру Лавриновичу про підозру у розтраті понад 8,5 млн грн.

Тоді в ГПУ повідомляли, що прокуратура повідомила про підозру Лавриновичу у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а саме за фактом розтрати шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн грн.