ua en ru

Екс-голова "Укртранснафти" Лазорко має намір оскаржити своє звільнення в суді

Екс-голова "Укртранснафти" Олександр Лазорко має намір оскаржити своє звільнення в суді. Про це він заявив журналістам сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Швидше за все, суди будуть, в першу чергу, вони будуть такого мого особистого плану, не як керівника підприємства, тому, що мене фактично попросили покинути мій кабінет Мірошника та Савченко, і вони залишилися, коли я пішов, там самі, а потім запрошували до себе своїх радників. Тобто, вони знаходилися біля моїх особистих речей. Я, коли прийшов через дві години в кабінет і побачив розбите скло, кров... Вони рилися в документах, в моїх особистих речах... Я думаю, що потрібно буде своє право і свої інтереси однозначно відстоювати в суді",- заявив Лазорко.

При цьому Лазорко заявив, що жодних офіційних звернень щодо його злочинної діяльності до нього не надходило.

"Офіційних якихось там документів або звернень і пред'явлень мені якихось злочинних дій та злочинної бездіяльності, як того вимагає стаття 62 закону "Про акціонерні товариства", де мене усувають від обов'язків за якісь злочинні дії або злочинну бездіяльність, якої я завдав шкоду суспільству або акціонерам - цих документів немає. Ніяких письмових звернень, офіційних ні від Наку, ні від міністерства мені не надходило", - заявив він.

Він підкреслив, що за 6 років жодних зауважень і претензій до нього як до керівника не було.

"Я майже через день зустрічаюся з керівництвом НАК "Нафтогазу" під час нашої взаємної роботи та співпраці з членами правління, з членами наглядової ради. Той же Савченко як голова наглядової ради проводив робочу нараду в понеділок, куди запросив мене, в присутності своїх фахівців ми дві години обговорювали питання, яке хвилювало Савченко, щодо тих Інтернет-повідомлень, з якими вони ознайомилися, щодо незаконного зберігання нафти технологічної... І коли я дві години відповідав на їх питання, обґрунтовуючи свої відповіді усіма документами, листами, тим, що я попереджав про всі свої дії завжди завчасно міністерство... Вся моя діяльність прозора, завжди звітність ведеться, вони її перевіряють скрупульозно", - заявив Лазорко.

Нагадаємо, 19 березня Олександр Лазорко був звільнений з посади голови правління компанії "Укртранснафта". Спостережна рада обрала Юрія Мирошника особою, яка тимчасово здійснюватиме повноваження голови правління "Укртранснафти" з 19 березня 2015 р. до 10 серпня 2015 р.

Після свого звільнення Лазорко забарикадувався в будівлі "Укртранснафти" і не пускав туди нового керівника.