ua en ru

Екс-глава Європарламенту очолив місію з оцінки потреб українського парламенту

Екс-глава Європарламенту очолив місію з оцінки потреб українського парламенту Фото: колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс

Пет Кокс звернеться з проханням до усіх керівників фракцій українського парламенту посприяти реформам у країні

Колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс сьогодні, 8 вересня, очолив технічну місію з оцінки потреб українського парламенту. Про це сьогодні за підсумками зустрічі з керівником Місії Європейського парламенту з оцінки потреб Петом Коксом заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні на виконання меморандуму, який ми підписали спільно з Президентом Європарламенту Шульцом, пан Пет Кокс очолив технічну місію оцінки потреб українського парламенту", - заявив Гройсман.

"Ми сьогодні обговорили підходи до нашого спільного бачення. Мені б дуже хотілось, щоб цей процес був не заполітизованим, а навпаки, щоб нам вдалось оцінити потреби сьогоднішнього парламенту, щоб парламент став відкритим, публічним, щоб депутати максимально відповідально ставитись до своїх завдань", - зазначив спікер парламенту.

У свою чергу Пет Кокс заявив про намір попросити усіх керівників фракцій українського парламенту посприяти реформам у країні.

"Цього тижня я звернуся з проханням до керівників усіх фракцій якомога більше посприяти реформі трансформації саме у позитивному напрямі. Наступні кілька тижнів і місяців ми повинні розглядати цю справу як політичну можливість, а не як політичний футбол", - зазначив Кокс.

При цьому він також пообіцяв підготувати публічний звіт по закінченню своєї місії.

Нагадаємо, на початку липня Пет Кокс очолив місію Європарламенту, що формує "дорожню карту реформ" ВРУ.