ua en ru

Порошенко: Економічне зростання України розпочнеться на наступний рік після закінчення війни

Порошенко: Економічне зростання України розпочнеться на наступний рік після закінчення війни Фото: Президент України Петро Порошенко

Україна збільшила витрати на оборону до 90 млрд грн

Відновлення економічного зростання України розпочнеться на наступний рік після закінчення війни на Донбасі. Про це сьогодні під час урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого 70-й річниці перемоги над нацизмом в Європі, заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулий рік промисловість на Луганщині скоротилася на 31%. Промисловість Донецької області скоротилася на 42%. У світовій історії немає такого прецеденту, щоб в країні, проти якої вирішена агресію, на території якої йде війна, відбувався економічний бум. Але мій оптимістичний прогноз полягає в наступному, коли ми завоюємо світ, вже в наступному році буде видно перші результати реформ у відновленні економічного зростання і відновлення рівня життя людей. І тому питання війни та миру гостре й актуальне сьогодні, як ніколи", - заявив Порошенко.

Президент також зазначив, що Україна збільшила витрати на оборону до 90 млрд грн.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель 13 травня зустрінуться в Берліні (Німеччина).