ua en ru

Засуха обійшлася Китаю в 6,5 млрд дол

Засуха в південних регіонах КНР залишила без доступу до питної води близько 13 млн осіб. Про це повідомляє Міністерство цивільної адміністрації Китаю.

Засуха в південних регіонах КНР залишила без доступу до питної води близько 13 млн осіб. Про це повідомляє Міністерство цивільної адміністрації Китаю, передає телеканал "Росія 24".

Тривала спека і відсутність опадів завдали значного збитку господарствам провінцій Аньхой, Хунань, Гуйчжоу, Цзянси, Хубей і Чжецзян.

Економічний збиток від засухи в Китаї оцінюється приблизно в 6,5 млрд дол. 900 тис. га посівів загинули. Найбільш важка ситуація в провінціях Хунань і Гуйчжоу

Державний штаб з боротьби з повенями і засухою звернувся до місцевих урядів і відомств з вимогою впровадити дієві заходи для забезпечення питною водою районів, постраждалих від засухи, яка лютує з липня цього року.

Причин засухи декілька, вважають у Гуйчжоуськом штабі по боротьбі з повенями і засухою. По-перше, в провінції вже довгий час панує спекотна погода. По-друге, випадає мало опадів. Так, минулого місяця в провінції в середньому випало лише 42,6 мм опадів. Це найнижчий показник за минулих 52 роки. У деяких повітах дощу не було вже 30-50 днів.

Прогноз погоди на серпень невтішний. За даними метеорологів, опадів, як і раніше, буде мало, а значить, засуха продовжиться.
Тим часом Південно-Західний Китай сильно постраждав від обвалів і повеней. Збиток від обвалів і повеней, які були викликані 8-9 серпня тривалими проливними дощами, склав 1 млрд дол. (6,6 млрд юанів).

В результаті даних подій в провінціях Хейлунцзян, Цзілінь і автономному районі Внутрішня Монголія постраждали 2,28 млн осіб і 1 млн га сільгоспугідь.

У провінції Сичуань (Південно-Західний Китай) були евакуйовані 22 тис. осіб, зруйновано 300 приміщень і постраждали 12,2 тис. га сільгоспугідь.