ua en ru

Зарплати військовослужбовців у лютому підвищаться на 20%, - Лебедєв

Зарплати військовослужбовців у лютому 2014 р. будуть підвищені на 20%.

Зарплати військовослужбовців у лютому 2014 р. будуть підвищені на 20%. Про це сьогодні під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем повідомив в.о. міністра оборони Павло Лебедєв, передає прес-служба глави держави.

"Були проблеми з Міністерством фінансів, і Президент негайно втрутився у процес і поставив крапку. Тому я хочу запевнити, що чергове підвищення відбувається, і в лютому військовослужбовці отримають підвищення грошового забезпечення на 20%", - сказав Лебедєв.

Під час зустрічі Янукович і Лебедєв обговорили завдання Збройних сил на 2014 р.

"Був звіт перед главою держави - Президентом Віктором Федоровичем Януковичем про стан справ, виконання програм і завдань, які стоять перед Збройними силами на цей рік. Завдання виконуються, особовий склад знаходиться у місцях постійної дислокації та займається бойовою підготовкою", - сказав Лебедєв.

Крім того, за його словами, під час зустрічі обговорювалася реалізація програми забезпечення військовослужбовців житлом.

"Президент погодив, дав відповідні доручення іншим міністерствам. Зараз ми запускаємо механізм утілення (програми)", - зауважив Лебедєв.

Також в.о. міністра оборони поінформував главу держави про перехід на контрактну армію.

"Минулого року ми виконали план по набору контрактників. І те завдання, яке Президент поставив щодо переходу на професійну, контрактну армію, виконується", - сказав Лебедєв.