ua en ru

Уповільнення російської економіки найсильніше впливає на Україну і Вірменію, - Fitch

Уповільнення російської економіки найсильніше впливає на Україну і Вірменію, - Fitch

Різке уповільнення російської економіки являє собою істотний шок для економік інших країн регіону СНД, хоча вплив на їх кредитоспроможність істотно розрізняється. Про це йдеться у звіті міжнародного кредитного агентства Fitch Ratings.

Серед країн, які рейтингує Fitch, найбільш прямий вплив відчувають Вірменія і Україна, тоді як різке падіння цін на нафту посилило негативний вплив на Казахстан і Азербайджан.

"Порушення традиційно тісних економічних зв'язків з Росією стало значним фактором різкого скорочення економіки України. Україна є другою найбільш порушеної з рейтингованих Fitch країн регіону СНД, навіть без урахування впливу поточного конфлікту і торгових обмежень", - йдеться в документі.

Нагадаємо, в середині лютого Fitch знизило кредитний рейтинг України у валюті з позначки "ССС" до "СС".

Як повідомили в Fitch напередодні, підвищення вартості посівної кампанії і обмежене фінансування агропромислового сектора в Україні може призвести до низького урожаю 2015-2016 рр.

Зазначимо також, що, на думку глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, крах української економіки не в інтересах Росії.