ua en ru

Заборгованість держбюджету перед "Київенерго" за тепло в жовтні зросла у 2 рази - до 36 млн грн

Заборгованість установ, що фінансуються з державного бюджету, за теплову енергію в жовтні 2013 р. збільшилась на 99,2% і досягла 36 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Київенерго".

Заборгованість установ, що фінансуються з місцевого бюджету, збільшилась на 13,7%, до 402,9 млн грн. В тому числі борг за теплову енергію міського бюджету становить 90,5 млн грн (+16,9%), а районних бюджетів - 318,7 млн грн (+12,9%).

Також у азначимо, що окрім несвоєчасних розрахунків споживачів за теплову енергію, "Київенерго" не отримує від державного бюджету відшкодування різниці в тарифах між тарифом, що діє та собівартістю теплової енергії.

Так, сума некомпенсованої різниці в тарифах "Київенерго" на теплову енергію станом на 1 листопада 2013 р. становить 1,819 млрд грн і збільшилась з початку року у 5,4 рази.

Як наслідок, ПАТ "Київенерго" не може вчасно здійснювати розрахунки за природний газ перед НАК "Нафтогаз України", який купується для виробництва теплової енергії. Адже несвоєчасні платежі компанії за газ перед "Нафтогазом" можуть призвести до обмеження газопостачання котелень, які живлять тепломережі.

Нагадуємо, що в 2013 року "Київенерго" інвестувала у відновлення теплових мереж міста близько 270 млн грн. При цьому слід зауважити, що джерел фінансування обсягу робіт, які компанія здійснила в тепловому господарстві не було передбачено в тарифах. Відновлення теплових мереж міста здійснювалось за рахунок власних обігових коштів компанії та фінансових ресурсів акціонера компанії ДТЕК.