ua en ru

Яценюк попередив контролюючі органи про недопустимість перевірок малого та середнього бізнесу

Прем'єр-Міністр України Арсеній Яценюк попередив контролюючі органи про недопустимість порушення заборони перевірок малого та середнього бізнесу протягом першого півріччя 2015 р. Про це він заявив сьогодні під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Урядом введена заборона на проведення перевірок малого та середнього бізнесу, і я категорично попереджую відповідні контролюючі органи про відповідальність за порушення відповідної заборони",- заявив Яценюк.

При цьому він також нагадав, що на наступні півроку усі суб'єкти підприємницької діяльності в Україні звільнені від перевірок, окрім тих перевірок, які здійснюються державною фіскальною службою і державною фінансовою інспекцією.

Нагадаємо, 1 січня 2015 р., набрав чинності закон України № 71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)", який поміж іншого вводить мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу протягом півроку.

Верховна Рада прийняла податкову реформу 28 грудня 2014 р. Президент України Петро Порошенко підписав закон 31 грудня.