ua en ru

Яценюк пропонує створити фонд відновлення Донбасу

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує створити фонд відновлення Донбасу.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) пропонує створити фонд відновлення Донбасу. Про це він заявив сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

орма закону про те, що уряд зобов'язаний фінансувати відновлення тих територій Донецької і Луганської областей, які контролюються російськими терористами, і не має права скорочувати витрати на таке відновлення, навіть якщо скорочуються витрати по іншим регіонам, мною розуміється наступним чином. Я дав доручення Міністерству фінансів підготувати відповідний проект закону про створення спеціального фонду відновлення окремих територій Донецької і Луганської областей, який повинен наповнюватися з пожертв і фінансування від українських олігархів, міжнародної донорської допомоги - і в нас буде проведена відповідна донорська конференція", - заявив Яценюк.

Він наголосив, що Кабмін зможе виділяти на ці території кошти з державного бюджету, якщо Україною буде повністю відновлено контроль "над всією територією, підприємства почнуть працювати і платити податки в центральний бюджет".

Нагадаємо, вчора, 16 вересня 2014 р., народні депутати підтримали законопроект № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", за який проголосували 277 депутатів.

Серед іншого, у цьому законі прописано, що у державному бюджеті України щорічно передбачаються видатки, що спрямовуються на державну підтримку соціально-економічного розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей". "Україна гарантує визначення таких видатків загального фонду держбюджету України захищеними видатками, обсяг яких не може змінюватися при здійсненні скорочення затверджених бюджетних призначень", - йдеться в законі.