ua en ru

Яценюк доручив призупинити соцвиплати у Сніжному та Красному Лучі через загострення обстановки

Яценюк доручив призупинити виплату пенсій та соціальних виплат у Сніжному Донецької області та Красному Лучі Луганської області через загострення там обстановки.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) доручив призупинити виплату пенсій та соціальних виплат у Сніжному Донецької області та Красному Лучі Луганської області через загострення там обстановки. Про це Яценюк заявив, відкриваючи засідання Кабміну в середу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація в містах Сніжному та Красному Лучі загострилася настільки сильно, ми не в змозі там проконтролювати видачу коштів, тому що там терористи полюють на людей, листонош, банкірів", - заявив Яценюк.

При цьому він повідомив, що стабілізувалася обстановка в Антрациті Луганської області та Красному Лимані Донецької області.

"Ми отримали від правоохоронних органів інформацію про те, що в Антрациті стабілізувалася ситуація. Ми із сьогоднішнього дня відправимо до Антрацита ті кошти, які потрібні для виплати соціальних пільг і субсидій і спробуємо їх довести до людей... там лише 30 млн грн, з яких 27 млн ​​- це пенсії і зарплати", - сказав він.

Яценюк доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити безпеку при перевезенні грошових коштів. Також, за його словами, кошти виплачуються у Красному Лимані.