ua en ru

Військовий податок стягуватиметься і в 2015 р., - Шлапак

Військовий податок стягуватиметься і в 2015 р.

Військовий податок стягуватиметься і в 2015 р. Про це в ефірі програми "Події" на телеканалі "Україна" заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак (на фото).

"У нас війна, на жаль, не закінчилася. І дай Бог, щоб вона закінчилася найближчим часом. У нас зараз є додаткові витрати, яких раніше ніколи не було. Це і підтримка нашої армії, яку треба переозброювати, це і проблеми тих людей, які повернулися з війни. Саме на цьому ми планували направити ці гроші. Так, ми залишаємо 1,5% "військового" податку в наступному році", - підкреслив Шлапак.

У той же час він зазначив, що уряд не має наміру підвищувати податок із зарплати.

"Ми не підвищуємо податок з зарплати - він залишається на рівні 15-17%, як і є зараз. Більше того, саме головне, ми запропонували знизити єдиний соціальний внесок - той, який роботодавець платить сьогодні за кожного працівника. Це близько 40%, в середньому. Ми пропонуємо знизити до 15%, що допоможе заощадити близько 30 млрд для збільшення виплат заробітної плати. Тому, дуже багато складних, але багато і приємних перспектив закладено в наших ініціативах", - розповів Шлапак.

Нагадаємо, Верховна Рада 31 липня ухвалила зміни до Податкового кодексу, якими ввела 1,5% військовий податок.