ua en ru

В Житомирській обл. виконавча служба почала виконання рішення суду про стягнення зі службовців банку "Київ" 9 млн грн

В Житомирській області виконавча служба почала виконання рішення суду про стягнення зі службовців банку "Київ" 9 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Органами державної виконавчої служби Житомирської області виконується постановлене за позовом Овруцького міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі ПАТ "Акціонерний комерційний банк "Київ" (державна частка понад 99%) судове рішення про стягнення з фізичної особи 8,8 млн грн неповернутого кредиту. У зв'язку з відсутністю у боржника майна, на яке може бути звернуто стягнення, на цей час виконання рішення суду здійснюється лише за рахунок щомісячних стягнень з його пенсії.

З цього приводу прокуратурою Житомирської області проведено перевірку, якою установлено, що на початку 2006 р. службові особи банку, зловживаючи службовим становищем, без належно оформленої застави незаконно виділили вказаній фізичній особі кредитні кошти у сумі 675 тис. дол. Крім того прокуратурою з'ясовано, що керівником банку в січні 2009 р. цій особі реалізовано належну банку квартиру за ціною значно нижчою від ринкової. Протягом року позичальником цю квартиру відчужено. Внаслідок указаних протиправних дій зазначених осіб державі було заподіяно збитків на загальну суму понад 9 млн грн.

За указаними фактами прокуратурою Житомирської області відносно службових осіб ПАТ "АКБ "Київ" розпочато кримінальне провадження за ст. 364-1 ч. 2 КК України.