ua en ru

В Україні з початку 2013 р. зареєстровано на 27% більше страхових агентів і брокерів - 798 суб'єктів

В Україні з початку 2013 р. (станом на 15 жовтня) зареєстровано 798 суб'єктів господарювання, з яких 756 фізичних осіб-підприємців та 46 юридичних осіб, які відзначили допоміжну діяльність у сфері страхування та пенсійного забезпечення основним видом своєї діяльності. Про це повідомляє прес-служба Укрдержреєстру.

Найбільше зростання в даній галузі продемонструвала сфера діяльності страхових агентів і брокерів, яка включає страхове посередництво під час продажу, ведення переговорів або пропозицію щорічної ренти та полісів страхування і перестрахування.

У поточному році кількість створених суб'єктів господарювання, які планують займатися даним видом економічної діяльності, зросла на 27,5% до 657. Для порівняння за аналогічний період минулого року у сфері діяльності страхових агентів і брокерів було зареєстровано 452 фізичних особи-підприємця та юридичних 24 особи.

Нагадуємо, що з 1 січня 2012 р. набрав чинності новий національний класифікатор України ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності" (КВЕД-2010). При цьому наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 07.02.2013 № 113 "Чинний національний класифікатор України ДК 009:2005 "Класифікація економічних видів діяльності" (КВЕД-2005) відновлено до 31 грудня 2013 р.

Відповідно до частини другої ст. 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" в Єдиному державному реєстрі юр- та фізосіб містяться відомості щодо видів їх діяльності.

При цьому відомості про юридичну особу або фізичну особу-підприємця вносяться до єдиного державного реєстру на підставі даних з відповідних реєстраційних карток та відомостей, що надаються юридичними особами державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи.

Законом про реєстрацію передбачено, що у разі зміни суб'єктом господарювання виду діяльності, державному реєстратору необхідно надати пакет документів для внесення відповідних змін до відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

До кінця поточного року перейти на КВЕД-2010 мають близько 1,4 млн. суб'єктів господарювання.