ua en ru

В Україні індекс цін виробників зріс у жовтні на 0,2%, за 10 місяців - на 2,3%, - Держстат

В Україні індекс цін виробників промислової продукції зріс у жовтні 2013 р. по відношенню до вересня 2013 р. на 0,2%, і за січень-жовтень 2013 р. виріс на 2,3%. Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат).

У добувній промисловості та розробленні кар'єрів у жовтні відбулося подорожчання продукції на 0,4%. При цьому у добуванні залізних руд, каменю, піску та глини ціни зросли на 0,6%, кам'яного вугілля - на 0,5%.

Продукція підприємств переробної промисловості у цілому подешевшала на 0,1%. Зокрема у металургійному виробництві відбулося зниження цін на 0,4%, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції - на 0,3%, хімічних речовин і хімічної продукції - на 0,2%, продуктів нафтоперероблення - на 0,1%. Водночас на 0,8-0,2% зросли ціни у виробництві коксу та коксопродуктів, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, електричного устатковання, машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань.

У виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів зафіксовано зниження цін на 0,2%, у т.ч. у виробництві готових кормів для тварин - на 8,9%, олії та тваринних жирів - на 5,7%, м'яса та м'ясних продуктів - на 0,5%. Разом з цим у виробництві тютюнових виробів, молочних продуктів, чаю та кави, цукру, напоїв, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів ціни зросли на 3,1-0,2%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося підвищення тарифів на 0,8% за рахунок подорожчання електроенергії на 0,9%.