ua en ru

В рамках співпраці України та ЄІБ заплановано 6 нових програм, - віце-президент ЄІБ

В рамках співпраці України та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) заплановано 6 нових програм.

В рамках співпраці України та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) заплановано 6 нових програм. Про це сьогодні, 16 жовтня, заявив віце-президент ЄІБ Ласло Бороньяй в ході зустрічі з міністром фінансів України Олександром Шлапаком, передає прес-служба Міністерства фінансів України.

Зокрема, віце-президент ЄІБ нагадав, що в цьому році був підтриманий проект "залізничний Бескидський тунель (Україна)" (гарантійна угода була ратифікована Верховною Радою України 02 вересня). Проте в планах вже 6 нових програм у рамках співробітництва між Україною та ЄІБ.

При цьому першочерговим є проект по відновленню інфраструктури територій, постраждалих від бойових дій на сході України і задоволення першочергових потреб тимчасово переміщених осіб.

"Ми вам дуже вдячні за початок проекту по відновленню Донбасу. Наскільки я розумію, сам проект буде відрізнятися від інших, оскільки Україна хотіла б почати його як можна швидше. Варто було б домовитися зараз, яку дорожню карту ми для себе випишемо, щоб уже в грудні почати проект", - зазначив Шлапак.

Ласло Бороньяй пояснив, що в якості першого кроку пропонується загальний позику, який не вимагає детальної форми. Крім того, для реалізації даного проекту ЄІБ прагне заручитися співпрацею з боку інших фінансових інститутів.

"Я хочу ще раз запевнити, що з нашого боку буде повна співпраця і підтримка цих проектів і планів, і вона не обмежується виключно реабілітацією східних регіонів України. На майбутнє ми плануємо розширювати обсяги нашого партнерства з розумінням того, що в майбутньому Україна може стати членом Європейського Союзу. Тому що я думаю, що інтереси ЄС та України повністю збігаються. Вони полягають у тому, щоб Україна була стабільною і розвивалася. І це в інтересах України, Україна - частина Європи. І саме тому ми працюємо разом", - запевнив віце-президент ЄІБ.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 19 вересня підписав закон України № 1667-VII "ПРО ратифікацію Гарантійної угоди (проект "залізничний Бескидський тунель" (будівництво Бескидського тунелю) між Україною та Європейським інвестиційним банком".