ua en ru

В Києві продадуть об'єкти приватизації за ціною 1-2 тис. дол. за кв. м, - КМДА

В Києві об'єкти приватизації продаватимуть за ціною 1-2 тис. дол. за кв. м. Про це сьогодні повідомив начальник департаменту комунальної власності КМДА Дмитро Парфененко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В середньому вартість продажу у м. Київ - це 1-2 тис. дол., в залежності від місця розташування об'єкта. Все залежить від того, чи приміщення знаходиться на Хрещатику чи на Троєщині", - повідомив Парфененко.

За його словами, в минулому році в Києві від приватизації отримали 284 млн грн.

"В минулому році нам було встановлено завдання 284 млн грн від приватизації комунального майна. По факту в минулому році ми зібрали до бюджету Києва 200 млн грн. було продано 129 об'єктів, якщо я не помиляюсь, то це було 29 тис. кв. м на загальну суму 200 млн грн", - додав Парфененко.

В цьому році, КМДА хоче отримати від приватизації 300 млн грн.

"В цьому році бюджетом м. Київ нам встановлено планове завдання 300 млн грн від приватизації комунального майна", - повідомив Парфененко.

За його словами, перелік об'єктів для приватизації буде ще розширюватись.

"Буде розширюватись обов'язково, але хочу звернути увагу, що об'єкти комунальної власності - це не гриби, які ростуть після дощу. Тому по мірі надходження ми їх доповнюємо до програми приватизації", - наголосив Парфененко.

Він також додав, що попит комунального майна на ринку нерухомості знизився на 40%.

"В комунальній власності вже нема великих інвестиційно привабливих об'єктів, а ви знаєте, що приватизації без об'єктів не буває", - додав Парфененко.

Читайте також: Київрада мінімальною кількістю голосів ухвалила рішення про розширення переліку об'єктів, внесених до програми приватизації