ua en ru

На розгляд Держвиконслужби за 9 міс. 2013 р. надійшло на 5% менше звернень - 28,9 тис

На розгляд до Державної виконавчої служби України (Держвиконслужби) за 9 місяців 2013 р. надійшло 28 897 звернень щодо виконання рішень судів та інших органів, що на 726 звернень (5%) менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє прес-служба Держвиконслужби.

Відповідно до закону України "Про виконавче провадження" ці звернення підлягають примусовому виконанню, з них 13 746 звернень територіальними органами державної виконавчої служби.

Велика кількість звернень (не менше 15%) пов'язана з відсутністю бюджетного фінансування коштів, у зв'язку з чим унеможливлюється виконання судових рішень, за якими боржниками є органи Пенсійного фонду України і відповідні управління праці та соціального захисту населення.

Певна кількість звернень (не менше 7%) надійшла до Державної виконавчої служби України безпосередньо від боржників, на які надано роз'яснення вимог ст. 82 закону України "Про виконавче провадження".

Значна кількість звернень - це звернення надіслані з Адміністрації Президента України, секретаріату Кабінету міністрів України, апарату Верховної Ради України та міністерства юстиції України, які в подальшому пересилаються за підвідомчістю до Державної виконавчої служби України.