ua en ru

Україна у 2012 р. збільшила чистий експорт будівельних товарів на 1,4% - до 7 млрд грн

Україна у 2012 р. імпортувала виробів будівельного призначення на 7,5 млрд грн, а експортувала - на 14,5 млрд грн. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Таким чином Україна у 2012 р. збільшила чистий експорт будівельних товарів на 1,4% - до 7 млрд грн.

"За минулий рік експорт основних будівельних матеріалів та виробів майже удвічі перевищив імпорт. Україна ввезла виробів будівельного призначення на 7,5 млрд грн, а продала за кордон - на 14,5 млрд грн. Політика імпортозаміщення продовжена та посилюється", - зазначив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, доповідаючи про результати роботи будівельного комплексу в 2012 р. віце-прем'єр-міністру України Олександру Вілкулу.

Крім того, за його словами, у 2012 р. введено в експлуатацію більше 20 нових виробництв сучасних будматеріалів. Зокрема, залізобетонних виробів, вікон та дверей, паркету, столярних виробів.

"Усі ці вироби цілком конкурентоспроможні, не поступаються іноземним аналогам, або й перевищують їх за якістю та ціною. Що переконливо доводять показники експорту", - підкреслив Темник.

Нагадаємо, згідно інформації Мінрегіону, в 2011 р. Україна експортувала будівельних матеріалів на суму 14,5 млрд грн., а імпортувала - на суму 7,6 млрд грн. Експорт перевищив імпорт на 6,9 млрд грн.

Читайте також: Обсяг будівельних робіт в Україні у 2012 р. скоротився на 13,8% - до 62,3 млрд грн