ua en ru

Україна отримала 8,6 млрд дол. кредитів, заплатила за боргами - 9,1 млрд дол., - Яценюк

Україна отримала 8,6 млрд дол. кредитів, заплатила за боргами - 9,1 млрд дол., - Яценюк
Україна отримала в 2014 р. від міжнародних організацій 8,6 млрд дол. кредитів, при цьому заплативши за боргами 9,1 млрд дол.

Україна отримала в 2014 р. від міжнародних організацій 8,6 млрд дол. кредитів, при цьому заплативши за боргами 9,1 млрд дол. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цілому ми зараз отримали 8,6 млрд доларів США, з них ми заплатили за відсотками минулих догів, які ми не робили - 9,1 млрд доларів. Окремо хочу зазначити, що ще 1,67 млрд доларів ми заплатили за догам НАК "Нафтогаз" - це євробонди, які ми погасили місяць тому за відсотками минулих боргів", - розповів Яценюк.

За словами прем'єра, сьогодні приватні інвестори не готові йти в Україну, але міжнародні інституційні інвестори допомагають Україні впоратися з фінансовими проблемами.

Він підкреслив, що без зовнішньої допомоги Україна не впоралася б із борговим навантаженням.

"Я дав доручення Мінфіну, я хочу, щоб вся країни бачила, від кого ми гроші отримали, і яким кредиторам гроші ці віддали. Ми вдячні за допомогу нашим міжнародним інвесторам, тому що по-іншому ми б просто не справилися з обслуговуванням наших боргів, які дуже великі", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, державний борг України у вересні 2014 р. збільшився майже на 7% - до 74,3 млрд дол.