ua en ru

Toyota в 2013-2016 рр. планує здійснити інвестиції на суму 3,18 млрд. дол

Японський виробник техніки Toyota Industries Corp планує здійснити інвестиції на суму близько 300 млрд ієн (3,18 млрд. дол.) протягом наступних трьох років для підвищення своєї конкурентоспроможності. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Компанія буде здійснювати інвестиції до кінця 2015 фінансового року. Toyota Industries планує розширювати зарубіжний випуск автомобільних запчастин для кондиціонерів та інших продуктів, а також купувати підприємства.

У жовтні 2012 р. компанія придбала американського виробника запчастин для навантажувачів частин Cascade Corp з метою збільшення своєї глобальної клієнтської бази.

Нагадаємо, що автоконцерн Toyota в свою чергу зумів зберегти лідируючі позиції по світових продажах автомобілів за підсумками I кварталу 2013 р. на другому і третьому місцях розташувалися GM і Volkswagen.

Обсяг продажів за перші три місяці року, за даними Toyota Motor Corp, склав 2, 43 млн автомобілів. General Motors за цей же час вдалося реалізувати 2,36 млн машин. Показник Volkswagen AG склав 2,27 млн одиниць.

У період з січня по березень цього року конкуренти змогли підібратися ближче до лідера. Обсяг продажів автомобілів в Toyota знизився на 2,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а в GM і Volkswagen виріс на 3,6% і 5,1%, відповідно.

Читайте також: Чистий прибуток Toyota в I кварталі 2013 р. виріс в 2,5 рази - до 3,17 млрд дол