ua en ru

Суд повернув київській громаді "Київгаз" і "Київводоканал", - ГПУ

Господарський суд Києва за позовами Генеральної прокуратури України визнав недійсними угоди з купівлі-продажу пакетів акцій ВАТ "Київводоканал" і ВАТ "Київгаз" і вирішив повернути їх територіальній громаді Києва.

Господарський суд Києва за позовами Генеральної прокуратури України визнав недійсними угоди з купівлі-продажу пакетів акцій ВАТ "Київводоканал" і ВАТ "Київгаз" і вирішив повернути їх територіальній громаді Києва. Про це сьогодні під час брифінгу заявив спікер ГПУ Юрій Бойченко (на фото), передає "5 канал".

Разом із тим Бойченко зазначив, що після вступу зазначених судових рішень у силу, комерційне товариство, яке придбало пакети акцій, звернулося з позовами до суду про стягнення з Київської міської ради прямих збитків і упущеної вигоди у зв'язку з визнанням договорів купівлі пакетів акцій недійсними.

"З метою захисту інтересів держави прокуратурою міста Києва здійснено вступ у вказані справи. Враховуючи позицію прокурора, в задоволенні позовів судом відмовлено та попереджено стягнення з бюджету майже 47 млн ​​гривень", - зазначив представник ГПУ.