ua en ru

Ставицький обговорив з виконавчим директором Світового банку пріоритети розвитку енергетичного сектору України

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький сьогодні, 6 червня 2013 р., обговорив з виконавчим директором Світового банку Френком Хеемскерком пріоритети розвитку енергетичного сектору України. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Під час зустрічі виконавчий директор Світового банку ознайомився з новими перспективними проектами, що заплановано здійснити в Україні, а також отримав усю необхідну інформацію щодо проектів, які реалізуються.

Ставицький зазначив, що Світовий банк уже понад 20 років є надійним партнером України, а підтримка Банку завжди була дієвим інструментом модернізації та реформування національної економіки.

Наприкінці зустрічі сторони висловили переконання, що цей візит в Україну відкриє нові можливості для подальшого взаємовигідного співробітництва України з Світовим банком.

Нагадаємо, за останні 2 роки Україна має значний прогрес у залученні ресурсів міжнародних фінансових організацій для модернізації економіки, у тому числі енергетичної інфраструктури.

Так, приблизно 37 % портфелю проектів МФО в Україні - це проекти у сфері енергетики та енергозбереження (на загальну суму 2,19 млрд дол. На сьогодні вже розпочата або готується до реалізації низка нових інвестиційних проектів за рахунок кредитних коштів ЄБРР, МБРР, ЄІБ, KfW та DB, які проекти дозволяють побудувати високовольтні повітряної лінії електропередач та підстанції, поліпшити енергопостачання, здійснити реабілітацію гідроелектростанцій, а також підвищити безпеку АЕС України.

На сьогодні в секторі енергетики впроваджується 2 спільні зі Світовим банком проекти з реабілітації гідроелектростанцій та з передачі електроенергії (модернізація підстанцій НЕК "Укренерго").