ua en ru

США збираються надати Україні додаткову допомогу в розмірі 48 млн дол

США збираються надати Україні додаткову фінансову допомогу в розмірі 48 млн дол. після того, як рішення буде схвалено конгресом.

США збираються надати Україні додаткову фінансову допомогу в розмірі 48 млн дол. після того, як рішення буде схвалено конгресом. Про це у Києві оголосив американський віце-президент Джо Байден, який прибув на інавгурацію президента Петра Порошенка.

Цьому передувала зустріч президента США Барака Обами з Порошенко напередодні у Варшаві.

Гроші планується виділити переважно на проведення економічних реформ, а також на підтримку прикордонної служби країни, передає Бі-бі-сі з посиланням на заяву представників Білого дому.

Байден також оголосив про направлення 8 млн долл. фінансової допомоги Молдові і 5 млн долл. - Грузії. Раніше він також зустрівся з лідерами цих країн.

Як повідомляє Білий дім, фінансова допомога США Молдови спрямована на стимуляцію розвитку демократичних інститутів і економіки країни", уклала торгову угоду з Євросоюзом у липні 2013 р. Ці кошти будуть виділені на додаток до інших 2,7 млн дол., про яких було заявлено в березні 2014 р.

Фінансова допомога Грузії покликана допомогти громадянам країни "поліпшити доступ до об'єктивної інформації" з Абхазії і Південної Осетії.