ua en ru

США надасть Україні 34,4 млн дол. додаткової техдопомоги

США надасть Україні 34,4 млн дол. додаткової техдопомоги
Уряд США надасть Україні додаткову технічну допомогу в розмірі 34,4 млн дол.

Уряд США надасть Україні додаткову технічну допомогу в розмірі 34,4 млн дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Зокрема, для сприяння більш прозорим і підзвітним процесів врядування за широкої участі громадян України буде залучена додаткова техдопомога уряду США в розмірі 12,4 млн дол.

"Ця допомога буде спрямована на покращення законодавчого середовища у відповідності з європейськими стандартами, зокрема на вдосконалення антикорупційного та виборчого законодавства (11 млн дол. США), також на вдосконалення функцій громадського нагляду та участі громадян у процесах управління (1, 4 млн дол. США) і зростання рівня підзвітності уряду України і дотримання верховенства права", - сказано в повідомленні.

Ще 22 млн дол. буде виділено для впровадження проектів технічної допомоги з метою забезпечення розвитку стійкої демократії в Україні.

Повідомляється, що така допомога дозволить підвищити рівень енергетичної безпеки України, також буде залучено 6,6 млн дол. для підтримки малих і середніх підприємств місцевою владою. На збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва буде залучено 5 млн дол. Реалізація підтримки напрямки зміцнення потенціалу приватного сектора економіки становить 2,5 млн дол.

Зазначається, що угоди підписали віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман та директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Білорусі, Молдові і на Кіпрі Джедо Бартон.

Нагадаємо, Кабмін схвалив додаткову угоду з ЄС щодо збільшення техдопомоги на 1,7 млн євро.