ua en ru

Рада підприємців Одеси звинувачує міськвиконком у корупції

Представники малого і середнього бізнесу Одеси стурбовані розвитком корупції в місцевому міськвиконкомі. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявила голова Ради підприємців Одеси Інна Кравчук, передає кореспондент РБК-Україна.

Одним з прикладів корумпованості місцевої влади громадський назвала роботу міського управління торгівлі.

За її словами, підприємці, які працюють у повній відповідності до законодавства, не можуть продовжити договори оренди на земельні ділянки без занесення хабара.
"Без 1 тис. доларів цього зробити не можна", - підкреслила Кравчук. Вона уточнила, що якщо в попередні роки продовжити договір оренди можна було за 1 тис. 500 доларів при вартості долара 8 грн, то при курсі долара більш 30 грн сума хабара стала ще більш значною.

"Ми вважаємо, що підприємці повинні контактувати з місцевою владою через єдине вікно по спрощеній системі", - зазначила Кравчук.

"У нас є позитивний приклад в місті Іллічівськ. Там підприємці, які працюють протягом багатьох років, можуть продовжити договори оренди після їх закінчення протягом 5 днів безкоштовно", - заявила вона.

Керівник ради також зазначила, що найближчим часом ідеї щодо поліпшення діяльності підприємців будуть доведені особисто міського голови Геннадія Труханова.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація, що бізнесмен Віктор Чернат-Добрянський, з яким пов'язують спробу рейдерського захоплення ринку "7-ий кілометр", що діє під заступництвом заступника прокурора Одеської області Миколою Клянцко.