ua en ru

Зростання економіки єврозони у II кварталі склало 0,3%

Оцінка економіки єврозони зросла у II кварталі 2013 р. на 0,3% в місячному вираженні, що збігається з попередньою оцінкою. У річному вираженні падіння ВВП єврозони було переглянуте з 0,7% до 0,5%.

Оцінка економіки єврозони зросла у II кварталі 2013 р. на 0,3% в місячному вираженні, що збігається з попередньою оцінкою, передає "Росія 24".

У річному вираженні падіння ВВП єврозони було переглянуте з 0,7% до 0,5%.

Аналітики, опитані Bloomberg, також не очікували зміни оцінки в місячному вираженні, але в річному вираженні прогнозували збереження оцінки на рівні 0,7%.

Дані підтверджують, що економіка повернулася до зростання після рекордно довгої рецесії.

Європейський центральний банк прогнозує скорочення економіки валютного блоку на 0,6% цього року, але до зростання регіон має повернутися вже у 2014 р.

"Ми знаходимося на ранній стадії поліпшення після тривалої рецесії, яка була дуже болючою, особливо в периферійних країнах єврозони, - сказав економіст Berenberg Bank Роберт Вуд. - Зростання, ймовірно, не буде достатньо сильним до кінця наступного року, щоб допомогти в боротьбі з безробіттям".

Крім цього, сьогоднішній звіт показав, що експорт у II кварталі виріс на 1,6 % порівняно з I кварталом, а імпорт збільшився на 1,4%. Споживчі витрати зросли на 0,2%, а державні - на 0,4%.

Зростання економіки єврозони у II кварталі склало 0,3%

(Інфографіка: телеканал "Росія 24")

Нагадаємо, згідно з даними Статистичного управління ЄС, опублікованими наприкінці серпня, ситуація в економіці єврозони поступово поліпшується, а це дає надії на зростання у III-IV кварталах поточного року. Як зазначалося, безробіття у країнах єврозони в липні склало 12,1%.

Додамо також, що загальний ВВП країн, що входять до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), у II кварталі поточного року зріс на 0,5% з підйому в 0,3%, зафіксованого в I кварталі. У річному численні економічне зростання країн ОЕСР склало 0,9% порівняно з попереднім показником в 0,6%.