ua en ru

Реконструкція аеропортів в Одесі та Дніпропетровську розпочнеться в 2013 р., - Вілкул

Реконструкція аеропортів в Одесі та Дніпропетровську розпочнеться в 2013 р. Про це сьогодні в рамках конференції "Україна і партнери" повідомив віце-прем'єр Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цьому році почнеться робота, і протягом трьох років в Одесі та Дніпропетровську на умовах державно-приватного партнерства будуть реконструйовані аеропорти. Держава зробить смуги, а приватний бізнес побудує термінали. Це два найважливіші логістичні вузли", - зазначив Вілкул.

Крім того, за його словами, держава створить всі можливості для розвитку аеропортів Сімферополя, Луганська, Жулян та інших міст. Для досягнення європейських стандартів буде проведена модернізація аеронавігаційної системи.

Вілкул також зазначив, що попри крах "Аеросвіту", спостерігається збільшення пасажирських авіаперевезень.

"Нам вдалося знайти альтернативи майже на всі маршрути, в січні-лютому був спад пасажиропотоку, але за підсумками травня ми сьогодні вже маємо плюс, для такої складної ситуації на початку року, порівняно з першим півріччям минулого року. Це говорить про те, що послуга затребувана, що в нас великий потенціал розвитку і залучення великої кількості авіакомпаній-перевізників створить тільки позитив, конкуренцію та зробить послугу більш доступною", - додав він.

Читайте також: Вітчизняні авіакомпанії продовжать нарощувати показники авіаперевезень, - Державіаслужба