ua en ru

Реалізація нацпроекту "Повітряний експрес" заблокована через невідповідність технічного і комерційного контрактів, - Каськів

Реалізація національного проекту "Повітряний експрес" заблокована через невідповідність технічного і комерційного контрактів і повинна бути розвязане на міждержавному рівні. Про це під час прес-ланчу повідомив голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми одержали технічний контракт, який не відображає або не повністю відображає ті параметри, які в комерційному контракті були. Комерційний контракт - базовий. Особливо що стосується використання технічних стандартів на території країни, робочої сили і використання коштів на території України", - пояснив Каськів.

За його словами, питання реалізації проекту, зокрема параметри техконтракту, розглядається зараз на міждержавному рівні, і висловив надію, що найближчим часом проблемні моменти буде розв'язано.

"Питання зараз активно на міждержавному рівні з'ясовується. Враховуючи високий рівень двосторонніх українсько-китайських відносин, ми сподіваємося, що ми його вирішимо", - резюмував голова Держінвестпроекту.

Будівництво "Повітряного експресу" планували розпочати у травні 2011 г., потім восени, потім уже в грудні. Згідно з планом, будівництво протриває 18 місяців. Термін окупності національного проекту "Повітряний експрес" вартістю 372 млн дол. повинен скласти 25 років. Кредитну угоду на фінансування проекту "Повітряний експрес" між Експортно-імпортним банком Китаю та Держінвестпроектом було підписано 20 червня 2011 р. в рамках візиту глави КНР Ху Цзіньтао до України. Відкриття проекту відбулося 28 грудня 2011 р.

Читайте також: Депутати тимчасово звільнили від податків операції для "Повітряного експресу"