ua en ru

Рада збільшила на 424 млн грн видатки на забезпечення учбових закладів

Верховна Рада України збільшила на 90 млн грн видатки на здійснення методичного та матеріально-технічного забезпечення діяльності навчальних закладів.

Верховна Рада України збільшила на 90 млн грн видатки на здійснення методичного та матеріально-технічного забезпечення діяльності навчальних закладів. Це випливає з висновку комітету ВР з питань бюджету щодо законопроекту № 3000 "Про державний бюджет України на 2014 р.", текст якого є в розпорядженні РБК-Україна.

"Збільшити видатки за кодом... "Здійснення методичного та матеріально-технічного забезпечення діяльності навчальних закладів" на 424.7 млн грн щодо видатків на видання, придбання, зберігання і доставку підручників і посібників для студентів вищих навчальних закладів, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів та вихованців дошкільних навчальних закладів з розподілом між адміністративно-територіальними одиницями", - йдеться у висновку комітету.

У тому числі депутати передбачили видатки споживання на 23 млн грн та видатки розвитку - на 401,7 млн.

Нагадаємо, народні депутати України вчора схвалили без обговорення законопроект № З000 "Про державний бюджет України на 2014 р.". За відповідне рішення проголосували 249 народних депутатів.

Голова комітету з питань бюджету Євгеній Гєллєр запропонував врахувати кілька додаткових пропозицій до законопроекту, зокрема зміни редакцій низки статей і зазначив, що для врахування цих пропозицій необхідно уточнити відповідні показники доходів і видатків за загальним і спеціальним фондами, збалансувавши показники загального фонду за рахунок збільшення зовнішніх запозичень з відповідним корегуванням показників дефіциту і державного боргу.