ua en ru

Рада взяла за основу законопроект щодо спрощення умов ведення бізнесу

Народні депутати підтримали у першому читанні урядовий законопроект № 1580 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)". За відповідне рішення проголосували 266 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою законопроекту є дерегуляція господарської діяльності, що дасть можливість Україні підвищити позицію у рейтингу Doing Business

Зокрема пропонується ліквідація дозвільних центрів, як окремої складової центрів надання адміністративних послуг, та надання адміністративних послуг з видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності через центри надання адміністративних послуг (зі збільшенням кількості таких центрів) та посилення відповідальності адміністратора за невиконання посадових обов'язків.

Також, пропонується скасувати необхідність одержання дозвільних документів та повноваження органів влади щодо їх видачі шляхом внесення змін до законів України, які регулюють відносини у відповідних сферах господарської діяльності.

Нагадаємо, Абромавічус раніше заявив, що МВФ вважає, що держпідприємства в Україні управляються неефективно.

Абромавічус також ініціював скорочення департаментів Мінекономіки з 24 до 15