ua en ru

Рада прийняла секвестр держбюджету-2014

Народні депутати України на позачерговому засіданні 31 липня 2014 р. підтримали проект закону № 4308а про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо коригування показників).

Народні депутати України на позачерговому засіданні 31 липня 2014 р. підтримали проект закону № 4308а про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо коригування показників). "За" проголосували 305 народних депутатів, повідомив у своєму Facebook представник "Свободи" Олександр Аронець.

Зокрема, законом збільшено доходну та видаткову частини Державного бюджету України на 2014 рік, а також одночасно збільшено граничний обсяг державного боргу. Згідно із відповідним законопроектом, додаткові бюджетні доходи запропоновано отримати за рахунок надходжень, зокрема, від: податку на доходи фізичних осіб; плати за користування надрами; програм допомоги Європейського Союзу; акцизного податку; неподаткових надходжень, тощо.

Одночасно запропоновано зменшити видатки на фінансування органів влади та низки бюджетних програм.

Зазначимо, раніше Верховна Рада відмовлялася включати даний законопроект до порядку денного.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який подав 24 липня у відставку у зв'язку з розпадом коаліції у Верховній Раді, а також у зв'язку з відмовою парламенту підтримати ініціативи Кабміну щодо секвестру держбюджету-2014 і реформування НАК "Нафтогаз України", закликав прийняти провалені раніше закони.