ua en ru

Кошти, що надходять на рахунки Міноборони і ЗСУ, використовуються не в повному обсязі, - дослідження

Збільшення фінансування Міністерства оборони України та Збройних Сил України (ЗСУ) не є вирішенням всіх проблем, наявних у військовому секторі держави, а кошти, які надаються і збираються через систему податків та зборів, не використовуються в повному обсязі та за призначенням. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Півтора відсотки: зайвий і безконтрольний податок на війну".

Повідомляється, що, згідно з довідкою про використання коштів резервного фонду держбюджету Міноборони, наданої в комітет Верховної Ради з національної безпеки і оборони, станом на 8 грудня 2014 р. залишок невикористаних коштів становив 3,3 млрд грн.

Таким чином, наголошується в статті, з 11,9 млрд грн запланованих коштів, за 11 місяців 2014 р. Міноборони було використано 7,8 млрд грн, а за 23 дні - 3,3 млрд грн, які, найімовірніше, нерозподіленим залишком були повернуті на рахунки Держказначейства.

Нагадаємо, в кінці 2014 р. прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що держбюджет України отримав близько 1,9 млрд грн від військового збору.

Військовий збір запроваджено з 3 серпня 2014 р., ставка якого становить 1,5% від об'єкта оподаткування.