ua en ru

Повна диверсифікація поставок газу відбудеться вже в I півріччі 2013 р., - Ставицький

Повна диверсифікація поставок газу відбудеться вже в I півріччі 2013 р. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький в ході конференції "Україна і партнери", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми ніколи нічого не робимо під килимом і ніяких махінацій з боку України та українських компаній немає. Всі ті речі, які відбуваються, від наших колег, я вважаю, що це певні інсинуації щодо певного впливу на те, що відбувається на зараз. А що відбувається? Відбувається лібералізація енергетичного ринку нашої держави. Ви знаєте, що перед міністерством стоїть завдання - це повністю диверсифікувати постачання, як природного газу, так і інших енергоносіїв, чого потребує наше суспільство і наша економіка. Я вважаю, що ми вже в цьому півріччі впораємося з цим завданням, а саме для нас є головним зараз - це відкриття третього коридору через Словаччину. Ви чули сьогодні на нашій конференції, думку висловили фахівці з постачання, а також великі трейдери. Ви почули, що ми маємо можливість на 100% диверсифікувати поставки природного газу в нашу державу", - зазначив Ставицький.

Міністр переконаний, що заходи з диверсифікації, нарешті дозволять Україні отримати справедливу ціну на газ з Росії.

"Я хочу відзначити і те, що для нас дуже важливо, щоб наші російські колеги зрозуміли, що ми не стоїмо з простягнутою рукою, ми говоримо про те, що нам потрібно принципово підійти до питання про справедливої ​​ціни і той контракт, який був підписаний у 2009 р. не відповідає справжньому, світ змінився. Я вважаю, що ті переговори, які зараз ведуться між групами російських і наших українських спеціалістів, все буде доведено до логічного кінця і той природний маршрут, який ми маємо в даний час також буде існувати і далі , і ми отримаємо справедливу ціну", - додав Ставицький.

Читайте також: Янукович хоче мінімізувати "фактор Росії" в енергетичній політиці України