ua en ru

Парламент збільшив на 100 млн грн видатки на науку

Верховна Рада України (ВР) збільшила на 100 млн грн видатки на розвиток фундаментальних наукових досліджень та державних цільових програм, наукової інфраструктури, підготовку наукових кадрів та забезпечення діяльності наукових бібліотек.

Верховна Рада України (ВР) збільшила на 100 млн грн видатки на розвиток фундаментальних наукових досліджень та державних цільових програм, наукової інфраструктури, підготовку наукових кадрів та забезпечення діяльності наукових бібліотек. Це випливає з висновку комітету ВР з питань бюджету щодо законопроекту № 3000 "Про державний бюджет України на 2014 р.", текст якого є у розпорядженні РБК-Україна.

"Збільшити видатки розвитку на "Фундаментальні дослідження, прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням, підготовка наукових кадрів, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури та наукових об'єктів, що становлять національне надбання, забезпечення діяльності наукових бібліотек" на 100 млн грн", йдеться в документі.

Нагадаємо, народні депутати України 16 січня прийняли без обговорення законопроект № З000 "Про державний бюджет України на 2014 р.". За відповідне рішення проголосували 249 народних депутатів. Президент України Віктор Янукович підписав його вчора, 17 січня.