ua en ru

Panasonic, LG і Sanyo зізналися у ціновій змові

Один з найбільших світових виробників побутової техніки і електроніки Panasonic і належить йому Sanyo Electric визнали себе винними у ціновій змові. Загальна сума штрафу, що загрожує компаніям, перевищує 55 млн дол.

Один з найбільших світових виробників побутової техніки і електроніки Panasonic і належить йому Sanyo Electric визнали себе винними у ціновій змові. Загальна сума штрафу, що загрожує компаніям, перевищує 55 млн дол.

Як передає Reuters, звинувачення Panasonic, Sanyo Electric, а також LG Chem пред'явило Міністерство юстиції США.

Так, японський електротехнічний гігант зізнався у фальсифікації цін на склоочисники, перемикачі та датчики кута при реалізації в США та інших країнах. Як зазначається, дані автокомплектуючі були продані компаніям Toyota, Honda, Mazda і Nissan.

У свою чергу Sanyo Electric і LG Chem, велика хімічна фірма Південної Кореї, визнали себе винним у змові, що стосується цін циліндричних літій-іонних акумуляторних батарей, що використовуються в ноутбуках.

Panasonic погодилася виплатити штраф у розмірі близько 45,8 млн дол Sanyo заплатить 10,7 млн ​​дол, а LG Chem оштрафують на 1,1 млн дол.

Читайте також: Влада Канади звинуватила Nestle і Mars у ціновій змові

Крім того, свою провину в порушенні антимонопольного законодавства щодо комплектуючих для автомобілів визнали десять компаній.

Раніше Panasonic вже штрафували за участь у картельній змові. Так, в грудні 2012 р. Єврокомісія наклала на коропорацію штраф у 157,5 млн євро.

За даними розслідування ЄК, з 1996 р. по 2006 р. діяли дві картельні змови: на ринку кольорових телеекранів з електронно-променевою трубкою (CRT-екрани) і на ринку комп'ютерних CRT-моніторів. Всього тоді ЄК оштрафувала шість великих виробників електроніки на рекордну суму в 1,47 млрд євро.

Читайте також: Єврокомісія наклала рекордний штраф в 1,47 млрд євро на великих виробників електроніки

Компанія Panasonic, що раніше називалася Matsushita, була заснована в 1918 р. і носила ім'я свого засновника Коносуке Мацусіта. Корпорація виробляє широкий спектр побутової техніки та електроніки, включаючи телевізори, цифрові фотоапарати і відеокамери, пральні машини, праски та кухонну техніку, а також ноутбуки та телекомунікаційні товари. У грудні 2009 р. Panasonic придбала виробника електроніки Sanyo Electric і консолідувала його в свою групу.

В останні роки японські виробники споживчої електроніки зазнавали труднощів. Збитки обумовлені втратами підрозділів з виробництва рідкокристалічних панелей (LSD-моніторів) на тлі зниження попиту на них.