ua en ru

Ощадбанк придбав облігації "Укрзалізниці" на 1 млрд грн

Ощадбанк придбав облігації "Укрзалізниці" на 1 млрд грн
Ощадбанк 24 листопада придбав облігації нової емісії номінальною вартістю 1 млрд грн, випущені Львівською, Південною, Одеською та Південно-Західною залізницями.

Ощадбанк 24 листопада придбав облігації нової емісії номінальною вартістю 1 млрд грн, випущені Львівською, Південною, Одеською та Південно-Західною залізницями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

"Ощадбанк протягом кількох останніх років активно фінансує залізниці України, не тільки вкладаючи кошти в облігації залізниць, але і надаючи кредити. Зокрема, нещодавно Ощадбанк надав Львівській, Південній, Одеській та Південно-Західній залізницях короткостроковий кредит на загальну суму 1 млрд грн. Відповідні договори були підписані 29 жовтня поточного року під ставку 19 % річних", - йдеться в повідомленні.

В "Укрзалізниці" зазначили, що "докладають максимум зусиль для належного виконання своїх фінансових зобов'язань".

Зазначимо, згідно з рішенням Кабінету міністрів, з метою найбільш ефективного використання фінансових ресурсів, підвищення рівня їх захищеності і стабільності здійснення операцій в 2014 р. "Укрзалізниця" перейшла на комплексне обслуговування в державний банк - Ощадбанк. Так, переведені на обслуговування в Ощадбанк зарплатні проекти залізниць.

Нагадаємо, вчора голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив про зупинення державного фінансування Донецької залізниці.