ua en ru

Одеська облрада просить Кабмін погасити заборгованість за утримання переселенців

Депутати Одеської облради звернулися до Кабінету міністрів з проханням про виділення близько 30 млн грн на оплату проживання в санаторіях курорту Сергіївка вимушених переселенців із зони АТО. Відповідне звернення було прийнято сьогодні, 6 березня, в ході чергової сесії облради, передає кореспондент РБК-Україна.

Станом на 26 лютого у санаторно-курортних і оздоровчих закладах смт Сергіївка Одеської області містяться 855 осіб, які мають статус переселенців із зони АТО, з них 305 інвалідів та 223 дитини.

Борги санаторіїв "Сенетатя", "Сперанца" та позаміського закладу оздоровлення та відпочинку "Плай" складають 29 млн 755 тис. грн. Вони сформовані з суми виплат на утримання переселенців, а саме: витрати на оплату електроенергії, комунальних послуг, оренду землі, ПДВ, заробітної плати, плати за продукти харчування, ліки та ін.

"Існує загроза, що вищезазначені установи будуть ліквідовані через неможливість виконання зобов'язань перед кредиторами. Це призведе до втрати мінімальних умов для життя і проживання переселенців, частина з яких потребує висококваліфікованого медичному спостереженні і ліках", - сказано у зверненні.

Нагадаємо, що в Одеській області станом на 2 лютого 2015 р. було взято на облік понад 20 тисяч переселенців.