ua en ru

НКРЕКП підняла тарифи на опалення до 10-11 грн/кв. м

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила тарифи на централізоване опалення до 10-11 грн/кв. м.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила тарифи на централізоване опалення до 10-11 грн/кв. м. Відповідне рішення було ухвалене 17 жовтня на засіданні НКРЕКП, передає прес-служба комісії.

"Комісія розуміє, що це досить серйозне питання, може навіть скажу, проблема, оскільки в середньому вартість тепла в розрахунку на один квадратний метр становить 10-11 грн, тобто для середньої двокімнатної "хрущовки" тариф становитиме 500 грн/місяць. Ми розуміємо, що це в рази більше, ніж у попередній опалювальний сезон, але я ще раз кажу - це рівень, який необхідний для компенсації витрат для підприємств теплокомуненерго за умови відсутності державних дотацій для теплокомуненерго (ТКЕ)", - прокоментував підвищення голова НКРЕКП Володимир Демчишин.

Крім цього, на період опалювального сезону споживачів переведуть на 6-місячну оплату, замість 12-місячної.

"У цій версії тарифів розрахунок вівся на 6 місяців (на період опалювального сезону). Тобто, тільки за рахунок зміни методології тарифи зросли в 2 рази", - сказав Демчишин.

Нагадаємо, 14 жовтня, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України вимагає від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) терміново прийняти рішення, необхідні для збалансування інтересів суб'єктів господарювання, споживачів та держави і не допустити порушень прав споживачів із-за виникнення ситуації, яка призведе до відключень електроенергії.