ua en ru

Нардеп пропонує виділити 1,7 млрд грн на погашення заборгованості за рахунок внутрішніх запозичень

Народний депутат від фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов пропонує виділити 1 млрд 792,1 млн грн на погашення кредиторської заборгованості за рахунок внутрішніх запозичень у 2013 р. Про це йдеться у законопроекті № 3772 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2013 р." щодо погашення кредиторської заборгованості", текст якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

Так, законопроект пропонує внести зміни до державного бюджету на 2013 р., збільшивши видатки на погашення кредиторської заборгованості минулих років по створенню оптових ринків сільськогосподарської продукції обсягом видатків загального фонду 85 млн грн.

Також планується погасити заборгованість перед постачальниками за поставлене гірничошахтне обладнання у сумі 1 млрд 364,9 млн грн.

"Зазначена заборгованість утворилась внаслідок недофінансування прийнятих зобов'язань одержувачів бюджетних коштів за бюджетною програмою "Державна підтримка будівництва вугле- та торфодобувних підприємств, технічне переоснащення зазначених підприємств, у тому числі через механізм здешевлення та погашення кредитів, а також виконання програми реновації гірничошахтного обладнання"", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Також пропонується погасити заборгованість перед підрядними організаціями за виконані роботи за рахунок коштів бюджетної програми " Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій" у сумі 156,9 млн грн.