ua en ru

На міжнародній бізнес-конференції "ABC: Ukraine & Partners" Арбузов презентує Держпрограму активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр

13 червня в рамках першої Міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners» перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, а також міністри економічного розвитку Ігор Прасолов і міністр промислової політики Михайло Короленко представлять на суд світової бізнес-громадськості та міністрів країн Європи концепцію і перші підсумки реалізації «Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр».

Сергій Арбузов зазначив, що обговорення програми в рамках такого престижного форуму стане презентацією «сильною, прагматичною і відкритої урядової політики, націленої на модернізацію національної економіки».

Перший віце-прем'єр нагадав, що Державна програма активізації розвитку економіки повинна забезпечити виконання трьох основних завдань:
- прискорення економічного зростання;
- початок модернізації реального сектору національної економіки та підвищення частки вироблених товарів з високою доданою вартістю;
- розвиток інфраструктури та модернізація житлово-комунального господарства.

Програма спрямована на підвищення конкурентоспроможності економіки та поліпшення інвестиційного клімату; підтримку базових галузей, які формують найбільший внесок у ВВП - металургійне виробництво, агропромисловий комплекс, машинобудування, хімічна промисловість; забезпечення розвитку галузей, що є перспективними для малого та середнього бізнесу, зокрема легкої та деревообробної промисловості, сектору ІТ-технологій.

За словами Арбузова, на першому етапі реалізації програми буде створено ряд фінансових інструментів, покликаних забезпечити реальний сектор економіки довгостроковими і дешевими кредитами, без яких неможливо оновлення основних фондів підприємств. Особливу увагу перший віце-прем'єр звернув на те, що документ збалансований з реальними можливостями бюджету.

«У фінальному варіанті програми залишилися тільки ті завдання та заходи, які можна забезпечити фінансовим ресурсом. Це - гарантія того, що прийнята програма дійсно буде виконана», - заявив Арбузов.

На думку міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, бізнес-форум відкриє широкі можливості надалі налагодженні діалогу між владою та бізнесом. «Конференція сприятиме зміцненню партнерських відносин між діловими колами різних країн, допоможе створенню в Україні комфортної інвестиційного середовища та зростанню іміджу України у світі, як надійного ділового партнера. Це допоможе нашій державі активізувати національну економіку на благо громадян», - сказав глава МЕРТ.

Солідарний з ним і міністр промполітики Михайло Короленко. «Я переконаний, що проведення цього заходу буде не тільки сприяти залученню інвесторів та бізнесу до реалізації Державної програми активізації розвитку економіки України на 2013 -2014 рр, Але і стане ще одним кроком на шляху до підвищення інвестиційної привабливості українських підприємств. Форум дозволить закріпити за Україною імідж стабільної незалежної країни з динамічною ринковою економікою», - резюмував Короленко.