ua en ru

МВФ готовий виділити Україні 14-18 млрд дол. в рамках спільної міжнародної допомоги 27 млрд дол. протягом двох років

МВФ готовий виділити Україні 14-18 млрд дол. в рамках спільної міжнародної допомоги 27 млрд дол. протягом двох років.

Міжнародний валютний фонд готовий виділити Україні 14-18 млрд дол. в рамках спільної міжнародної допомоги в обсязі 27 млрд дол. протягом двох років. Про це на спільному з главою Національного банку України Степаном Кубівим брифінгу заявив глава місії МВФ Микола Георгієв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми досягли домовленості щодо програми економічних реформ в Україні, які будуть охоплені програмою stand by, яка буде реалізовуватися протягом двох років. Програма розблокує фінансову допомогу... Обсяг цього розблокування - 27 млрд дол. протягом двох років. Приблизно 14-18 млрд - це буде виділено МВФ", - заявив Георгієв.

Зазначимо, вчора, 26 березня 2014 р., Міжнародний валютний фонд завершив переговори про надання Україні фінансової допомоги.

Місія МВФ на чолі з Миколою Георгієвим працювала в Києві з 4 березня на запрошення керівництва України. Фаза роботи місії, присвячена збору і аналізу інформації, завершилася 14 березня, і на прохання керівництва місія МВФ розпочала переговори з владою України щодо програми економічних реформ, підтримку яку міг би надати МВФ. При цьому місія двічі продовжувалася - до 21 до 25 березня.