ua en ru

Moody's знизило рейтинги 11 російських регіонів

Рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги 11 російських регіонів, у тому числі Москви і Санкт-Петербурга. Про це йдеться на сайті агентства, передає РБК.

Зниження загальноросійського рейтингу відбилося на зниженні рейтингів Москви, Санкт-Петербурга, Ханти-Мансійського автономного округу, Самарської області, Республіки Комі, Краснодарський край, Красноярський край, Бєлгородська область, Нижегородська область, Вологодської області і Республіки Мордовія.

Крім російських регіонів, зниження рейтингу торкнулося двох міст - Краснодар і Волгоград, а також петербурзького підприємства "Водоканал".

Зазначимо, зниження рейтингу російських регіонів передувало зниження суверенного рейтингу Росії і найбільших російських фінансових інститутів.

У ніч на 21 лютого агентство знизило рейтинг Росії з рівня Baa3 до "сміттєвого" Ba1 з негативним прогнозом. Агентство пояснило цей крок збільшенням системних ризиків після послаблення кредитного профілю Росії і очікувань рецесії у зв'язку з кризою в Україні і обвалом нафтових цін.