ua en ru

Між Україною, Румунією і Грузією відкрито новий транспортний маршрут

Між Україною, Румунією і Грузією відкрито новий транспортний маршрут - регулярну автомобільно-вантажну поромну лінію Іллічівськ - Констанца-Батумі.

Між Україною, Румунією і Грузією відкрито новий транспортний маршрут - регулярну автомобільно-вантажну поромну лінію Іллічівськ - Констанца-Батумі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"Це транзитний напрямок допоможе у залученні вантажів і є дуже перспективним, що особливо важливо в умовах введення нових більш комфортних правил торгівлі між Україною та державами-членами ЄС. І будь-яка ініціатива бізнесу з його розвитку - це значний внесок в розширення міжнародного співробітництва і міжнародних відносин", - зазначила заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Оксана Рейтер.

Повідомляється, що цей вид транспортування вантажів є одним з найбільш дешевих і екологічних, що відповідає глобальним викликам сучасної ринкової економіки.

Лінію Іллічівськ (Україна) - Констанца (Румунія) - Батумі (Грузія) буде обслуговувати пором "Грейфсвальд" української судноплавної компанії "Укрферрі". Пором розрахований на 150 пасажирських місць і 85 17-метрових автомобілів ТIR, або 51 вагон і 45 автомобілів ТIR.

Нагадаємо, за даними Держстату, вантажоперевезення в Україні за 9 місяців знизилися на 6,3% - до 508,1 млн т.