ua en ru

Металургійне виробництво у Донецькій обл. в лютому знизилося через зупинку низки підприємств

Металургійне виробництво у Донецькій області у лютому порівняно з січнем знизилося через зупинку низки підприємств. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

"У лютому на підприємствах металургійного комплексу області порівняно з січнем середньодобове виробництво чавуну зменшилося на 23,5 %, сталі - на 22,9 %, прокату - на 28,2 %, коксу - на 23,7 %. Таке зниження обсягів виробництва пов'язано із зупинкою в лютому ряду металургійних і коксохімічних підприємств", - йдеться в повідомленні.

Так, станом на 1 березня в Донецькій області в доменному виробництві з 15 доменних печей в роботі знаходилося 7: 4 на комбінаті "Азовсталь", 3 на комбінаті ім. Ілліча. У сталеплавильному виробництві з 8 конвертерів працювало 4 (2 - на комбінаті ім. Ілліча, 2 - на комбінаті "Азовсталь"). Також працює ТОВ "Електросталь" (м. Курахове).

Як зазначається, підприємства "Донецьксталь" і Єнакіївський метзавод зупинені на невизначений термін у зв'язку з неможливістю доставки залізорудної сировини через зруйновану транспортну інфраструктуру.

У зв'язку з відсутністю залізничного сполучення в зоні АТО Харцизький трубний завод призупинив виробничу діяльність 1 лютого на невизначений термін.

Донецький електрометалургійний завод знаходиться на консервації з 16 січня 2014 року.

Через відсутність вугілля для коксування через фактичну відсутність залізничного сполучення в зоні АТО в лютому на гарячу консервацію зупинені Ясинівський коксохімічний завод і "Донецьккокс".

В даний час в області випускають кокс 3 коксохімічні заводи (Авдіївський коксохімічний завод, "Макіївкокс", Єнакіївський коксохімпром) і коксохімічне виробництво ПАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь".

В результаті триваючих бойових дій та пошкодження всіх чотирьох високовольтних вводів Авдіївський коксохімічний завод з 24 січня перебував на резервному енергоспоживанні. 27 лютого підприємство підключене до електромережі ліній електропередачі 110 кВ "Макіївська - АКХЗ № 1" і "Макіївська - АКХЗ №2". Тривають аварійно-відновлювальні роботи на повітряних лініях електропередачі 110 кВ "Ясинувата - АКХЗ № 1" і "Ясинувата - АКХЗ № 2".

З вогнетривких і флюсодобувних підприємств виробничу діяльність здійснюють Великоанадольський вогнетривкий комбінат, Красноармійський динасовий завод, Часівоярський вогнетривкий комбінат, Новотроїцьке рудоуправління, Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат, Комсомольське рудоуправління. Не працюють Пантелеймонівський і Красногорівський вогнетривкі заводи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Донецька область у лютому скоротила середньодобове виробництво сталі на 20,3%.