ua en ru

МЕРТ ініціює надання міноритаріям права подавати позов в інтересах товариства про відшкодування збитків

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціює надання міноритаріям права подавати позов в інтересах товариства про відшкодування збитків.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціює надання міноритаріям права подавати позов в інтересах товариства про відшкодування збитків. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Зокрема, МЕРТ за участю представників інших органів влади, бізнесу та міжнародних експертів підготував проект закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції і поліпшення умов ведення бізнесу".

Законопроектом передбачається скасування необхідності отримання ліцензій і дозвільних документів, а також оптимізація повноважень органів контролю.

Крім цього, законопроектом пропонується ліквідація дозвільних центрів, як окремої складової центрів надання адміністративних послуг та запровадження надання адміністративних послуг для бізнесу через центри надання адміністративних послуг. Посилюється відповідальність адміністраторів за невиконання посадових обов'язків.

Також передбачається підвищити рівень захисту прав інвесторів шляхом введення похідного позову (право міноритарного акціонера подати позов в інтересах товариства про відшкодування збитків), скоротити кількість обов'язкових процедур для публічних товариств, які фактично не торгуються на біржі, спростити процедури і скоротити терміни загальних зборів акціонерних товариств шляхом впровадження заочних і змішаних форм присутності на зборах.

Нагадаємо, в серпні Президент України Петро Порошенко закликав Кабінет міністрів України до активізації реформування регуляторної політики та прийняття невідкладних заходів для цього.