ua en ru

Комітет Європарламенту підтримав продовження торгових преференцій для України

Комітет з питань міжнародної торгівлі Європарламенту на засіданні 20 жовтня підтримав проект закону про продовження на рік, до 1 січня 2016 р., режиму автономних торгових преференцій для України, що полягають у скасування імпортних мит.

Комітет з питань міжнародної торгівлі Європарламенту на засіданні 20 жовтня підтримав проект закону про продовження на рік, до 1 січня 2016 р., режиму автономних торгових преференцій для України, що полягають у скасування імпортних мит. Про це свідчать результати голосування, опубліковані на сайті Європарламенту.

Так, продовження преференцій підтримав 31 депутат. П'ятеро членів комітету, серед них і лідер французьких націоналістів Марі Ле Пен, висловилися проти, четверо - утрималися.

Як прогнозував раніше член комітету Даніель Каспарі, тепер Європарламент розгляне це питання на пленарному засіданні 22-23 жовтня.

Відзначимо, 7 жовтня 2014 р. ряд членів комітету з питань міжнародної торгівлі Європарламенту на чолі з лідером французьких ультраправих Марін Ле Пен заблокували прискорену процедуру для продовження режиму торгових преференцій.

Нагадаємо, 12 вересня 2014 р. комісар ЄС з питань торгівлі Карел Де Гухт, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв підписали в Брюсселі спільну заяву, згідно з яким ЄС та Україна погодилися відкласти на рік, до 1 січня 2016 р., реалізацію торговельної частини угоди про асоціацію. При цьому, ЄС вирішив продовжити на цей же термін дію автономних торгових преференцій для України, що полягають у скасування імпортних мит. У ЄС наголошують, що таке рішення є частиною процесу мирного врегулювання в Україні.